Folyamatfejlesztés Profitnövelés Veszteségcsökkentés Út a sikerhez

Integrált irányítási rendszerek Lean menedzsment Kockázat menedzsment Minőségmenedzsment Logisztika Hat szigma Optimum keresés Szisztematikus problémamegoldás Költségcsökkentés

ISO 9001:2015 minőségirányítási rendszer szabványismereti és belső auditor képzés

Szabványismereti képzés

Az ISO 9001-es szabvány tartalmazza a minőségirányítási rendszerrel kapcsolatos követelményeket és keretet ad a vállalat hatékony működéséhez.
A szabvány legújabb verziója 2015-ben jelent meg. 2018 szeptemberétől csak e szabvány követelményrendszerének teljesítése esetén kaphatnak a cégek a független tanúsító szervezetektől hivatalos tanúsítást.
Szerkezete és terminológiája a korábbi, 2008-ban kiadott ISO 9001 verzióhoz képest megváltozott.
A módosítást annak érdekében tették, hogy a szervezetben életében egyidejűleg alkalmazott más irányítási rendszerszabványokkal összehangolható legyen.
Az új szabványt úgy tervezték, hogy a világon bárhol és bármilyen folyamatra alkalmazható legyen,
függetlenül annak méretétől, típusától vagy a termék/szolgáltatás fajtájától. A szabvány az
általánosan megfogalmazott cél elérése érdekében tartózkodik a konkrét módszerek, eljárások és technikák megadásától. Célja, hogy összehangolja, egységessé és ellenőrizhetővé
tegye a szervezet minőségirányítási törekvéseit.

A szabvány a folyamatokkal és nem az azok által létrejött termékekkel szemben állít fel követelményeket. Az alapelveket, a célokat és a szándékokat hangsúlyozza, ezek mindegyike egyetlen végső célra összpontosít; a vevő elvárásainak és igényeinek teljesítésére.
Arra törekszik, hogy behatárolja azon minőségre hatással lévő külső követelményeket, amelyeket a kereskedelmi engedélyek, irányelvek, adott vásárlói igények és a választott irányítási rendszer szabványa(i) állítanak. Leírja azt, hogy a szervezetnek mit kell tennie a minőségirányítás létrehozásához, működtetéséhez és a működés folyamatos javításához. Azt azonban nem fogalmazza meg, hogy a szervezet mindezt miként tegye.
Az ISO 9001:2015 szabványt egyéb nemzetközileg elismert irányítási rendszerszabványokkal
kompatibilisnek készítették. Az a cél, hogy az irányítási rendszerszabványokat egy integrált
rendszerben alkalmazzák.

A szabványismereti tréning elvégzése után a képzésen résztvevő átlátja, megérti az ISO 9001 szabvány gyakorlati hasznát, szükségességét az adott területen.
Megismeri a rendszerkialakítás előnyeit, a szabvány követelményrendszerét és mondanivalóját. Átlátja a szabvány, illetve annak egy integráltirányításai rendszerben foglalt logikai struktúráját, értelmezi a fő és az alpontokat, és tisztában van az egyes rendszerek kialakításának lépéseivel.

 

Belső auditor képzés

Az irányítási rendszeraudit (felülvizsgálat) módszeres és objektív vizsgálat annak megállapítására, hogy az audit tárgyával kapcsolatos tevékenységek és az ezekkel összefüggő eredmények a szabályokban, előírásokban megfogalmazott követelményeknek megfelelően zajlanak.

A belső auditor képzés az ISO 19011:2012 nemzetközi szabvány alapján nyújt útmutatást a minőségirányítási rendszer auditálásához.
Részletezi az auditálás alapelveit, az auditprogram irányítását, a rendszerauditok végrehajtását, valamint útmutatást nyújt az auditfolyamatban részt vevő személyek felkészültségének értékeléséhez (auditprogram irányítója, az auditorok és auditcsoportok).
A képzés során elsajátított ismeretek alkalmazhatók minden olyan szervezetre, amelynek irányítási rendszerében belső auditot kell végrehajtani vagy egy komplett belső auditprogramot kell irányítani.

 Qualifókusz

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 3
Tegnapi: 8
Heti: 16
Havi: 66
Össz.: 6 089

Látogatottság növelés
Oldal: Belső auditor képzés
Folyamatfejlesztés Profitnövelés Veszteségcsökkentés Út a sikerhez - © 2008 - 2019 - qualifokusz.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »